Nro 5 / 2016

    KOULUTUS & KANSAINVÄLISTYMINEN / VIENTI & TUONTI



    Lataa lehti tästä

    Pääkirjoitus

    3 Kohti kansainvälistyviä markkinoita

    Henkilökuva

    6 Mikrobiologia monessa mukan

    Kolumni

    7 Kaksoistutkintoja ja lukukausimaksuja

    Lukijalta

    8 Yhteinen päämäärä: turvalliset elintarvikkeet

    Maailma mausteilla

    26 Yritys kasvuun, navigaattorit kiinni

    AJANKOHTAISTA

    10 Elintarviketeollisuuden sivuvirroissa paljon hyödynnettävää
    12 Rinki-ekopisteverkostossa pakkaukset kiertoon
    13 Jodioitu ruokasuola ei aiheuta merkittäviä aistinvaraisia muutoksia elintarvikkeisiin

    Teema: KOULUTUS & KANSAINVÄLISTYMINEN / Teema: VIENTI & TUONTI

    KE 5/2016, Koulutus & Kansainvälistyminen puheenvuoro, Onnistumisen askelmerkkejä elintarvikealan koulutusviennissä

    RAVITSEMUS & TERVEYS

    38 Markkinointia tarvitaan tuplasti – kuten D-vitamiinia

    TALOUS & MARKKINA

    40 Puheenvuoro: Tarvetta palveluille vai palvelua tarpeeseen?
    41 Puheenvuoro: Kiinassa elintarvikkeiden turvallisuusongelmiin on alettu puuttua

    LAINSÄÄDÄNTÖ

    42 Miten kilpailusäännöt tulee huomioida kilpailijoiden välisessä yhteistyössä?

    TAPAHTUMIA

    43 Moniaistisuus ja virtuaalitodellisuus esillä EuroSense 2016 -konferenssissa
    44 Innovaatiot teemana Ruotsin elintarvikepäivillä

    TIEDE & TUTKIMUS

    46 Tiedekatsaus: Bakteerit keskeisessä roolissa Viikin maitoteknologiatutkimuksessa
    48 Opinnäytetöitä

    PALSTAT

    49 Hankintaopas

    ETS-SIVUT

    53 TETS lähiruokaretkellä Naantalissa
    54 ETS-palsta
    55 Seuralle uusi kunniapuheenjohtaja