Nro 5 / 2016

    KOULUTUS & KANSAINVÄLISTYMINEN / VIENTI & TUONTI

    Pääkirjoitus

    3 Kohti kansainvälistyviä markkinoita

    Henkilökuva

    6 Mikrobiologia monessa mukan

    Kolumni

    7 Kaksoistutkintoja ja lukukausimaksuja

    Lukijalta

    8 Yhteinen päämäärä: turvalliset elintarvikkeet

    Maailma mausteilla

    26 Yritys kasvuun, navigaattorit kiinni

    AJANKOHTAISTA

    10 Elintarviketeollisuuden sivuvirroissa paljon hyödynnettävää
    12 Rinki-ekopisteverkostossa pakkaukset kiertoon
    13 Jodioitu ruokasuola ei aiheuta merkittäviä aistinvaraisia muutoksia elintarvikkeisiin

    Teema: KOULUTUS & KANSAINVÄLISTYMINEN

    15 Puheenvuoro: Onnistumisen askelmerkkejä elintarvikealan koulutusviennissä
    16 Mentorointi tukee ammatillista kasvua
    17 Tulevaisuuden ruokaketjun osaamistarpeet heijastuvat alan koulutustarpeisiin
    20 Elintarvikealan koulutus uudistuu Viikissä
    21 Kansainvälistyminen lisää validointitarvetta
    24 Mobiilia oppimista Seinäjoen ammattikorkeakoulussa

    Teema: VIENTI & TUONTI

    27 Puheenvuoro: Vastuuttomuuden vai vastuullisuuden aika
    28 Myös idänkaupassa pärjää erikoistuotteilla
    29 Food from Finland -ohjelma avaa uusia markkinoita
    30 Miska Kuuselan vientimotto: Etsi, kokeile ja löydä
    32 Lisäarvotuotteista piristystä elintarvikkeiden vientiin
    34 Eviran vahvistettu vientitiimi auttaa yrityksiä
    37 Päijät-Hämeessä satsataan viljainnovaatioilla kansainvälistymiseen

    RAVITSEMUS & TERVEYS

    38 Markkinointia tarvitaan tuplasti – kuten D-vitamiinia

    TALOUS & MARKKINA

    40 Puheenvuoro: Tarvetta palveluille vai palvelua tarpeeseen?
    41 Puheenvuoro: Kiinassa elintarvikkeiden turvallisuusongelmiin on alettu puuttua

    LAINSÄÄDÄNTÖ

    42 Miten kilpailusäännöt tulee huomioida kilpailijoiden välisessä yhteistyössä?

    TAPAHTUMIA

    43 Moniaistisuus ja virtuaalitodellisuus esillä EuroSense 2016 -konferenssissa
    44 Innovaatiot teemana Ruotsin elintarvikepäivillä

    TIEDE & TUTKIMUS

    46 Tiedekatsaus: Bakteerit keskeisessä roolissa Viikin maitoteknologiatutkimuksessa
    48 Opinnäytetöitä

    PALSTAT

    49 Hankintaopas

    ETS-SIVUT

    53 TETS lähiruokaretkellä Naantalissa
    54 ETS-palsta
    55 Seuralle uusi kunniapuheenjohtaja