Nro 4 / 2019

    Pakkaukset & Materiaalitehokkuus

    PÄÄKIRJOITUS

    3 Ilmastonmuutos vauhdittaa pakkauskehitystä

    HENKILÖKUVA

    6 Elintarviketeknologia vei voiton biotieteistä

    KOLUMNI

    8 Keltainen keräyslaatikko haastaa uusiin muoviratkaisuihin

    PAKINA

    27 Pakkausälyä

    MAAILMA MAUSTEILLA

    42 Vientipakkaus on eri pakkaus

    Ajankohtaista

    10 Luonnonkalan käyttö pienentää ilmastovaikutuksia
    12 Gluteenittoman viljelykierron hanke tuotti tietopankin
    14 Käyttäjäystävällinen tutkimusravintola Flavoria käynnistyi

    TEEMA: Pakkaukset & Materiaalitehokkuus

    15 PUHEENVUORO: Tutkimuksella vastauksia elintarvikealan kestävyysongelmiin
    16 Kartonkipohjainen vuoka niittää mainetta
    18 Ympäristöystävällisempiä elintarvikepakkauksia
    22 Pakkaaminen ajateltava uusiksi
    24 Muovitonta elintarvikepakkauskartonkia kierrätys edellä
    26 Mistä on tulevaisuuden pakkaukset tehty?
    28 Vuokralavoilla vastuullisempaa vientiä
    30 Materiaalikatselmus selvittää, missä hävikki syntyy
    32 Metropolian Urbanfarmlabissa kehitetään sisäviljelyä
    34 Urbaani ruokatehdas tuottaa vihanneksia ja kalaa
    36 Kiertotalouden tuulet puhaltavat myös kalataloudessa
    38 Vastuullista kosmetiikkaa sivuvirtoja hyödyntämällä

    Ravitsemus & Terveys

    40 Pakkausmerkinnät terveyden näkökulmasta

    Talous & Markkina

    44 PUHEENVUORO: Muovista on tullut mörkö
    45 Food from Finlandin vientipakkausvalmennus alkaa lokakuussa
    46 Muovijäte arvokkaaksi raaka-aineeksi

    Tapahtumia

    48 Health Grain Forumin kuulumisia
    50 Uusia tuotteita ja kiertotaloutta

    Tiede & Tutkimus

    51 In memoriam: Nina Barylko-Pikielna oli aistitutkimuksen pioneeri
    52 Elintarviketeollisuus on ottanut jodioidun suolan laajasti käyttöön

    Palstat

    54 Hankintaopas

    ETS-sivut

    58 VAJ:n ja PTJ:n retkikohteina Fazer Mylly ja Vuohelan Herkku
    60 ETS-PALSTA: Tapahtumien täyteinen syksy