Nro 4 / 2017

    KONEET, LAITTEET & KUNNOSSAPITO

    Pääkirjoitus

    3 Toimivat koneet ja laitteet tuotannon perustana

    Henkilökuva

    6 Monipuolinen bioalan osaaja

    Kolumni

    8 Kohti parempaa kunnossapitoa – datasta päätöksentekoon

    Maailma mausteilla

    18 Valmistusratkaisuja vientiin

    Pakina

    56 Robottien tekemää ruokaa

    AJANKOHTAISTA

    10 Hyönteisproteiinia leivonnaisiin ja superfoodeihin
    12 Energiatehokkuussopimukset poikivat tuntuvia kustannussäästöjä
    13 Elintarviketeollisuus sai oman talousvesisopimusmallin
    14 Pakkauslaakso on alan toimijoiden verkosto
    16 Muotoilija- ja insinööriopiskelijoiden yhteistyönä uusia puukuitupohjaisia tuotteita

    Teema: KONEET, LAITTEET & KUNNOSSAPITO

    20 Puheenvuoro: Tuotannon digitalisaatio ja kyberturvallisuus
    22 Pienemmät myyntierät ja lavat yleistyvät
    24 Valion välipalatehtaan tuote- ja materiaalivirrat suoraviivaisia
    26 Kaupungistuminen haastaa elintarviketuotannon kehityksen
    28 Materiaalikatselmus tulevaisuuden valtavirtaa
    30 Teollisuuden pitää varautua myös vakaviin kyberturvallisuusuhkiin
    32 Bioenergian käyttö kannattaa erityisesti kaukolämpöverkon ulkopuolella
    34 Kehittyvä tekoäly tulossa kunnossapitoon askel askeleelta
    35 Fyysikoiden kehittämällä ultraäänimenetelmällä pestään tuotantolaitoksia
    36 Puhdistusmenetelmät monipuolistuvat
    38 Tuoteväärennöksiä esiin infrapunaspektroskopialla

    TALOUS & MARKKINA

    40 Puheenvuoro: Oikeaa asennetta elintarvikevientiin
    41 Utelias yhteiskuntavaikuttaja Elintarviketeollisuusliiton peräsimessä
    42 Lontoo elintarvikemarkkinoiden suunnannäyttäjä
    44 Monitieteisyys ja kuluttajaymmärrys pakkaussuunnittelun pontimena
    46 Kuluttajan valintoihin voidaan vaikuttaa ruokakaupassa

    LAINSÄÄDÄNTÖ

    47 Tietosuoja-asetus edellyttää riskianalyysia

    TAPAHTUMIA

    48 Luomun monet ulottuvuudet esillä Mikkelissä
    50 Aistitutkijat pureutuivat kuluttajien käyttäytymiseen Pariisissa
    61 Suomalaiset mukanaSIALin jättimessuilla Kiinassa

    TIEDE & TUTKIMUS

    52 Uusia vaihtoehtoja marjojen hyödyntämiseen teollisuudessa
    54 Ruisfaktori tekee rukiista erityisen terveellisen?

    PALSTAT

    9 Alkupaloja
    57 Hankintaopas
    61 Haarukassa
    61 Julkaisuja

    ETS-SIVUT

    62 Tuotannossa vaaditaan tarkkuutta ja tehokkuutta
    63 Turun elintarviketutkijat vierailulla alueen yrityksissä
    64 Kannattajajäsen: Suomalaista mittausteknologiaa moniin tarpeisiin
    66 ETS-palsta