Nro 3 / 2019

    Tuotanto & Energiatehokkuus

    PÄÄKIRJOITUS

    3 Kestävää ja tehokasta ruuantuotantoa

    HENKILÖKUVA

    6 Ongelmien ratkaisija ja toimintojen kehittäjä

    KOLUMNI

    7 Kestävä ruuantuotanto on järkevää ja tehokasta

    PAKINA

    37 Pätöteholla ja loisenergialla omavaraiseksi

    MAAILMA MAUSTEILLA

    42 Missä olet Suomen elintarvikevientistrategia?

    Ajankohtaista

    8 Puhdasta energiaa ympäristöstä elektroniikan käyttövoimaksi
    9 Tutkimushanke viruksista elintarvikkeiden tuotantoketjussa käynnistynyt
    9 Ilmainen neuvonta auttaa energiatehokkuuden kysymyksissä

    TEEMA: Tuotanto & Energiatehokkuus

    10 PUHEENVUORO: Mistä ruuan ilmastovaikutus muodostuu?
    12 Maapallon vihertäminen ja hiilikierto ratkaisevia ilmastonmuutostyössä
    14 Solumaatalous tarjoaa uudenlaisia mahdollisuuksia ruuantuotantoon
    18 Vastuullinen energiankäyttö säästää euroja
    20 Lämmön talteenotolla suurimmat energiansäästöt
    24 Laitilassa on menty hyvällä tuulella ja aikaansa edellä
    26 Tehtaista innovaatioalustoja
    28 Kestäviä ratkaisuja etsitään fossiilisten raaka-aineiden korvaamiseksi
    30 Leipomosivuvirrat hyötykäyttöön biotransformaatiotekniikoilla
    32 Höyry pesee ja desinfioi
    34 Voiteluaineiden käyttö vaatii huolellisuutta
    36 NarrowBand -tekniikka soveltuu myös elintarviketeollisuuteen

    Ravitsemus & Terveys

    38 Makeuttajat – hyödyksi vai vaaraksi?
    39 Työläisperheiden ravitsemusolot 1900-luvun alussa

    Talous & Markkina

    42 PUHEENVUORO: Tekoäly on pian kaikkialla
    43 Vientivalttina lihan puhtaus ja läpinäkyvyys
    45 Japani on laadukkaiden elintarvikkeiden keisarikunta

    Lainsäädäntö

    47 Uusi tavaramerkkilaki nykyaikaistaa käytäntöjä

    Tiede & Tutkimus

    48 Uutta tietoa tärkkelyspohjaisten lastenruokien rakenteeseen vaikuttavista valmistustavoista
    49 K-vitamiinin vaikutuksista tarvitaan lisätutkimuksia
    50 Kauppojen omat merkit kuluttajien suosiossa

    Palstat

    52 Hankintaopas

    ETS-sivut

    56 IPSJ yritysvierailulla RPS Brewingillä
    58 ETS-PALSTA: TETS ja Kehittyvä Elintarvike juhlivat tasavuosia marraskuussa