Nro 3 / 2017

    TUOTEKEHITYS, PROSESSIT & PAKKAAMINEN

    Pääkirjoitus

    3 Aistinvaraista laatua ei saa unohtaa tuotekehityksessä

    Henkilökuva

    6 Hetken päähänpistosta elintarvikealalle

    Kolumni

    7 Moniaistinen paukkaus ja kuudes aistimme

    AJANKOHTAISTA

    8 Nyhtökauran vienti alkoi Ruotsiin
    10 Ravitsemussitoumus on uusi työkalu kohti hyvinvointia
    11 ISO 22000 -standardi uudistuu
    12 Uusilla vastuullisuuskriteereillä lisätään kotimaisten elintarvikkeiden käyttöä

    Teema: TUOTEKEHITYS, PROSESSIT & PAKKAAMINEN

    13 Puheenvuoro: Kokeillen yhdessä maaliin
    14 Suomen vilja-ala voi kasvaa merkittäväksi vientitoimijaksi
    16 Analytiikan merkitys tuotekehityksessä on merkittävä
    19 Atria on vähentänyt soijan käyttöä rehuissa ja tuotteissa
    21 Pakkaus- ja konseptitutkimuksen pilottihanke aloitti Myyrmannissa
    22 Kalojen sopimuskasvatusmallilla laatua ja jäljitettävyyttä
    24 Laatu ja hygienia kulkevat käsi kädessä
    26 Perunan kuorimassan rehuarvo ylös mikrobien avulla
    28 Uutta ymmärrystä pakkauksesta kuluttajakokemuksen viestijänä
    30 Kuusamossa taiotaan lähivesistä monenlaisia kalaherkkuja
    32 Tuotekehitys- ja innovaatioprojektit hyödyttävät opiskelijoita ja yrityksiä

    RAVITSEMUS JA TERVEYS

    34 Liiallinen sokeri lisää 2 tyypin diabeteksen ja sydäntaudin riskiä

    TALOUS & MARKKINA

    36 Suomi kaipaa rohkeita päänavauksia vientiin

    LAINSÄÄDÄNTÖ

    38 Elintarvikelain kokonaisuudistus etenee

    TIEDE & TUTKIMUS

    39 Opinnäytetöitä
    40 Tiedekatsaus: Lähiruoka- ja luomutoimijat avoimia pakkausmuutoksille
    42 Aistinvarainen laatu on hankintakriteerinä alle puolessa julkisista elintarvikehankinnoista

    PALSTAT

    9 Alkupaloja
    44 Nimityksiä
    44 Tapahtumakalenteri45 Hankintaopas
    51 Haarukassa
    51 Julkaisuja

    ETS-SIVUT

    52 Kannattajajäsen: Pakkasmarja arvostaa kotimaisia raaka-aineita
    54 ETS-palsta