Nro 2 / 2019

    Raaka-aineet & Tuotekehitys

    PÄÄKIRJOITUS

    3 Uutta ja uusvanhaa

    HENKILÖKUVA

    6 Ravitsemustieteilijä unelmatyössä

    KOLUMNI

    7 Onko Suomi suunnannäyttäjä vai ajelehtija?

    MAAILMA MAUSTEILLA

    38 Muumilaaksossa opittua

    PAKINA

    39 Raa’an pelin raaka-aineet

    Ajankohtaista

    8 Vastuullinen sijoittaminen korostuu elintarvikealalla
    9 Työtehoseura käynnistää RuokaAkatemian

    TEEMA: Raaka-aineet & Tuotekehitys

    10 PUHEENVUORO: Asiakasetukortilla yhteiskunnallista arvoa
    12 Tieteen keinot laajasti käyttöön kestävän ruuantuotannon hyväksi
    14 Sokerikeskustelusta puuttuu maltti
    15 Suomalaisten suolatie
    17 Teollisuus etsii uusi makukomponentteja
    20 Fazer Labin tutkimustiimi suoltaa keksintöjä
    24 Personoitu ravitsemus on tiedettä, täsmäruokaa ja suosituksia
    26 Kananmunasta voi tulla Suomelle tärkeä vientituote
    30 Kuusi- ja koivukumi sopivat elintarvikkeiden stabilointiaineiksi
    32 Suomen, Saksan ja Israelin opiskelijat kehittivät mikrolevätuotteita
    34 Kyrö Distillery nojaa jatkuvaan tuotekehitykseen

    Ravitsemus & Terveys

    36 Ruokamieltymykset ohjaavat valintoja

    Talous & Markkina

    40 Terveys ja hyvinvointi kasvavia trendejä Lähi-idässä
    42 Kuluttajat hankkivat laadukkaita raaka-aineita suoraan tuottajilta

    Tapahtumia

    44 Elintarvikeketju tekee työtä kestävän ruuantuotannon hyväksi

    Tiede & Tutkimus

    46 Puutarhatuotannon kuivatuilla sivuvirroilla olisi käyttöä
    48 Vaikuttava ja yhdenmukainen viranomaisvalvonta tärkeä ruuan turvallisuuden varmistamisessa
    49 Tuoreus ja alkuperä ruuan lisäarvon lähteitä kuluttajille

    Palstat

    50 Hankintaopas

    ETS-sivut

    54 TETSin vuosikokous Nestlén lastenruokatehtaalla Turussa
    56 Tehoa työnhakuun -mentoroinnit jalkautuivat Etelä-Pohjanmaalle
    57 KANNATTAJAJÄSEN: Vedenkäsittelyn näkymät kohtuulliset vakaat
    58 ETS-PALSTA: Tutkimustietoa hyödynnetään liiketoiminnassa ja lainsäädännön valmistelussa