Nro 2 / 2017

    VALMISTUS- JA LISÄAINEET & MATERIAALITEHOKKUUS

    Pääkirjoitus

    3 Vastuullisesti ja kestävästi eteenpäin

    Henkilökuva

    6 Elintarvikealalle sattuman kautta

    Kolumni

    7 Materiaalitehokkuudesta vauhtia elintarvikealalle

    Lukijalta

    9 Vesittyykö hyvä tarkoitus hosumalla?

    Maailma mausteilla

    34 Onko raaka-ainebisneksessä järkeä?

    Pakina

    53 Maatalousunelmia

    AJANKOHTAISTA

    8 Vuoden Suomalainen Elintarvike 2017 -finaalissa seitsemän uutuustuotetta
    10 Kylmäkeittiön energiatehokkuus kohenee monilla keinoilla

    Teema: VALMISTUS- JA LISÄAINEET & MATERIAALITEHOKKUUS

    13 Puheenvuoro: Kestävyyttä elintarviketalouteen
    14 Apetit valtaa koko lautasen
    16 Kasviraaka-aineketjussa tarvitaan vauhdikasta kehittämistä
    18 Laadukkaita proteiineja kasveista
    20 Kasviproteiinijakeet – miltä ne maistuvat ja miten sulavat
    22 Lisää kotimaista kalaa kestävällä tavalla
    24 Lisäaineiden uudelleenarviointi jatkuu
    26 Kasviuutteilla säilyvämpiä elintarvikkeita
    28 Sokeri tottelee tuotekehittäjää
    30 Sivuvirroista väriaineita elintarvikkeisiin?
    32 Olvi jätti sekajätteen historiaan

    TALOUS & MARKKINA

    36 Uutta tietoa asiakaskäyttäytymisestä tuotteen äärellä

    TAPAHTUMIA

    37 Norjan elintarvikeala hakee kasvua ja parempaa kilpailukykyä
    40 Vanhuksille maukkaita ja helppokäyttöisiä ruokia

    TIEDE & TUTKIMUS

    42 Tiedekatsaus: Terveyttä marjoista
    44 Violettimaltoisen perunan terveysvaikutuksia tutkitaan
    46 Tutkimus suomalaisista pikaruuan kuluttajista rohkaisee kuidun lisäämiseen
    47 Kananmunahävikkiä voidaan pienentää valmistuksen eri vaiheissa

    PALSTAT

    48 Nimityksiä
    48 Tapahtumakalenteri
    49 Hankintaopas
    54 Haarukassa
    55 Julkaisuja

    ETS-SIVUT

    56 Yhteistyössä kansainvälisiksi
    57 Latu auki työelämään -urailta Kuopiossa
    57 Turun Elintarviketutkijain seuran hallitukseen kaksi uutta jäsentä
    58 ETS-palsta