Nro 1 / 2018

    HYGIENIA & PUHTAANPITO

    Pääkirjoitus

    3 Tietoa päätösten tueksi

    Henkilökuva

    4 Elintarvikebiokemian professorina Sveitsissä

    Kolumni

    8 Hygienia hallintaan hyvällä johtamisella

    Pakina

    5 Trotyyliamidia ja dynamiittialdehydia

    Ajankohtaista

    11 Tekesin tutkimusrahoitus on nyt Business Finlandin tutkimusrahoitus
    12 Kuluttajat haluavat tukea lähiruuan valmistajia
    14 Jodioidun suolan käyttö elintarviketeollisuudessa merkittävää

    TEEMA: Hygienia & Puhtaanapito

    15 PUHEENVUORO: Hygienian ja puhtaanapidon onnistumisessa monia edellytyksiä
    16 Hyvää hygienia- ja ravitsemustasoa kannattaa vaalia
    18 Antimikrobiset pintamateriaalit nostavat hygieniatasoa
    22 Hygieenisten sisätilojen suunnitteluun ja ylläpitoon ohjesarja

    TEEMA: Valmistus- ja lisäaineet

    23 Nyt korostuu kokonaisvaltainen hyvinvointi
    24 Geenitestit ja laajennettu todellisuus kiinnostavat
    25 Hyvinvointi tärkeää ihmisille
    26 Kuluttajat tiiviisti mukaan tuotekehitykseen
    28 Suomi kärkimaita hyönteistuotannossa
    32 Syötävistä kukista ja versoista makua ja silmänruokaa
    34 Kerrosviljely laajenee Lapinjärvellä
    36 Ravitsemussitoumus tuo hyvät teot näkyviksi
    38 Entsyymeistä on moneksi

    Ravitsemus & Terveys

    40 Hyönteisruuan ravitsemuksellinen merkitys vielä vähäistä

    Talous & Markkina

    42 PUHEENVUORO: Luomu on periaatteita, tunteita ja mielikuvia
    43 Luomu osaksi suomalaista arkea
    44 Korea on Suomelle kasvava vientimaa
    46 Vahva brändi vauhdittaa alkoholivientiä
    48 Aasian markkinoilla pitää olla läsnä

    Lainsäädäntö

    50 EU on edelläkävijä aromien
    turvallisuusarvioinnissa
    52 Elintarvikealan norminpurku jatkuu

    Tiede & Tutkimus

    54 TIEDEKATSAUS: Ravitsemuksen
    vaikutus terveyteen monimutkaista
    57 Opinnäytetöitä

    Palstat

    10 Alkupaloja
    58 Hankintaopas
    62 Haarukassa
    62 Julkaisuja
    63 Nimityksiä

    ETS-sivut

    64 KANNATTAJAJÄSEN: Mittalaitteet
    osa tuoteturvallisuutta
    66 ETS-palsta: Lehti uudistuu