Nro 1 / 2018
HYGIENIA & PUHTAANPITO
Pääkirjoitus
3 Tietoa päätösten tueksi
Henkilökuva
4 Elintarvikebiokemian professorina Sveitsissä
Kolumni
8 Hygienia hallintaan hyvällä johtamisella
Pakina
5 Trotyyliamidia ja dynamiittialdehydia
Ajankohtaista
11 Tekesin tutkimusrahoitus on nyt Business Finlandin tutkimusrahoitus
12 Kuluttajat haluavat tukea lähiruuan valmistajia
14 Jodioidun suolan käyttö elintarviketeollisuudessa merkittävää
TEEMA: Hygienia & Puhtaanapito
15 PUHEENVUORO: Hygienian ja puhtaanapidon onnistumisessa monia edellytyksiä
16 Hyvää hygienia- ja ravitsemustasoa kannattaa vaalia
18 Antimikrobiset pintamateriaalit nostavat hygieniatasoa
22 Hygieenisten sisätilojen suunnitteluun ja ylläpitoon ohjesarja
TEEMA: Valmistus- ja lisäaineet
23 Nyt korostuu kokonaisvaltainen hyvinvointi
24 Geenitestit ja laajennettu todellisuus kiinnostavat
25 Hyvinvointi tärkeää ihmisille
26 Kuluttajat tiiviisti mukaan tuotekehitykseen
28 Suomi kärkimaita hyönteistuotannossa
32 Syötävistä kukista ja versoista makua ja silmänruokaa
34 Kerrosviljely laajenee Lapinjärvellä
36 Ravitsemussitoumus tuo hyvät teot näkyviksi
38 Entsyymeistä on moneksi
Ravitsemus & Terveys
40 Hyönteisruuan ravitsemuksellinen merkitys vielä vähäistä
Talous & Markkina
42 PUHEENVUORO: Luomu on periaatteita, tunteita ja mielikuvia
43 Luomu osaksi suomalaista arkea
44 Korea on Suomelle kasvava vientimaa
46 Vahva brändi vauhdittaa alkoholivientiä
48 Aasian markkinoilla pitää olla läsnä
Lainsäädäntö
50 EU on edelläkävijä aromien
turvallisuusarvioinnissa
52 Elintarvikealan norminpurku jatkuu
Tiede & Tutkimus
54 TIEDEKATSAUS: Ravitsemuksen
vaikutus terveyteen monimutkaista
57 Opinnäytetöitä
Palstat
10 Alkupaloja
58 Hankintaopas
62 Haarukassa
62 Julkaisuja
63 Nimityksiä
ETS-sivut
64 KANNATTAJAJÄSEN: Mittalaitteet
osa tuoteturvallisuutta
66 ETS-palsta: Lehti uudistuu