Ajankohtaista

Ruoka vaarantaa terveytesi

torstai 26. lokakuu 2017

Syöminen on vaarallinen elämäntapa. Kun lukee lehtiä, kuuntelee radiota, katselee tv:tä tai risteilee netissä, huomaa, että kaikki ruuat ja niiden raaka-aineet jouduttavat ihmisen parasta ennen -päiväystä. Tässä muutama poiminta uskottavan, uskomattoman ja uskomustiedon virrasta.
Voi vaarantaa terveytesi, siitä kertyy tulppa veriputkistoon. Margariini vaarantaa terveytesi, tulpan lisäksi se saa solut kasvamaan miten sattuu. Puhdistamattomat kasviöljyt vaarantavat terveytesi, sillä niistä tulee epäpuhtauksia elimistöön.
Juusto vaarantaa terveytesi, sillä se lisää kolesterolia ja voi aiheuttaa tukoksen suonistoon ja tulpan suolistoon. Kananmuna vaarantaa terveytesi, sillä se nostaa kolesterolia.

Sokeri vaarantaa terveytesi, sillä se on ”puhdasta, valkoista ja tappavaa”. Sokeri peräti tuplavaarantaa terveytesi, sillä se kokee elimistössä alkemiallisen muutoksen ja syntyy uudelleen rasvana.
Hedelmäsokeri vaarantaa terveytesi. Se laittaa maksan sanomaan poks alkoholin tavoin, vaikka onkin sokeri.
Hunaja vaarantaa terveytesi, koska se vioittaa hampaita ja voi aiheuttaa alle yksivuotiaille botuliinimyrkytyksen. Varoitus on oltava myös pakkauksessa.
Sokerin ja alkoholin liitto, sokerialkoholi, vaarantaa terveyden lisäksi ympäristön, koska se saa ruuansulatuksen kaasuntuotantomoodiin.
Maito vaarantaa terveytesi, sillä se muuttaa suoliston kaasua tuottavaksi bioreaktoriksi ja aiheuttaa allergioita.
Punainen liha vaarantaa terveytesi. Paksusuoli ärtyy siitä, ellei sitten peräti poksahda. Lihansyönti ylipäätään vaarantaa oman terveytesi ja ympäristösi.
Viljat vaarantavat terveytesi, sillä ne aiheuttavat keliakiaa. Myös kaura vaarantaa terveytesi, sillä se sisältää fytiinihappoa, joka tukkii munuaiset. Ruis vaarantaa terveytesi, sillä se sisältää fodmappeja.

Hedelmät ja marjat vaarantavat terveytesi, sillä ne aiheuttavat leukaluun korroosion ja hampaiden eroosion, jos hampaat ylipäätään pysyvät suussa. Raparperi sisältää oksaalihappoa ja vaarantaa munuaisten toiminnan.
Vihreiden kasvisten syönti vaarantaa terveytesi, sillä se voi saada veren ohenemaan liikaa. Kasvissyönti ylipäätään voi vaarantaa terveytesi, koska kasviksista puuttuu välttämättömiä aminohappoja. Erityisesti terveyttä vaarantavat pinaatti ja punajuuri, koska ne sisältävät nitraattia.
Lisä- ja apuaineet vaarantavat terveytesi, sillä ne aiheuttavat maailman kaikkeuden kaikkia sairauksia.
Vesi vaarantaa terveytesi, sillä aivot vahingoittuvat ylenmääräisestä vedestä: ne eivät osaa kellua.
Kaneli sisältää kumariinia ja vaarantaa terveytesi joulun aikaan, jolloin siitä muistutetaan vuosittain.

Kaiken ruuan ylensyönti vaarantaa terveytesi aiheuttamalla ylipainon. Ja ylipainohan vaarantaa terveytesi aiheuttamalla kaikki ne loput sairaudet, joita lisä- ja apuaineet eivät aiheuta. Kumma kyllä parasta ennen -päiväys on pidentynyt elintason nousun myötä.
Ruoka siis vaarantaa terveytesi; syöminen on vaarallista. Parhaimmin ja nopeimmin viimeisen käyttöpäivän saavuttaa kuitenkin lopettamalla syömisen ja juomisen tyystin kokonaan.

Heikki Manner
MMM